2017/11/21

MOVE WITH TIMES


Sunce samo što je izašlo; u retrovizor svog novog BMW e530  hybrida vidi svoj odraz. Uvek je zabavljalo kako joj kosa leprša  dok juri autoputem. Najlepše uspomene sa upravo završenog letovanja nalaze se baš tu, u njenoj kosi – toliko su joj puta rekli da izgleda kao sestra čuvenog  supermodela Elle Mac Pherson. Široki  osmeh, neobavezna wild wet frizura i savršena atletska građa – nije ni čudo što joj ovaj automobil savršeno pristaje – atleta među četvorotočkašima.
Nezamenljivo iskustvo uživanja u vožnji, glas Franka Sinatre i njoj omiljena „Fly me to the moon...“ ... Razmišlja kako i njen novi ljubimac prati njen stil života – sve radi sa lakoćom čak i onda kada uopšte nije lako.




Jutros je na brzinu a ipak nepogrešivo odabrala dugu belu košulja-haljinu od finog pamučnog platna. Voli taj osećaj ušuškanosti i slobode pokreta; u njoj se oseća kao street style verzija Grace Kelly. Oduvek su je privlačile svedene linije, glamur jednostavnih a prefinjenih formi i raskoš u pažljivo odabranim detaljima. Onaj nevini, skoro pa dečiji osmeh joj preleće preko lica pri pogledu na suvozačevo sedište; tamo je nehajno prebačen njegov laneni „Valentino“ sako koji joj je sinoć džentlmenski pozajmio.


Dan će biti dug i naporan ali to je samo izazov više. Na prvim stranicama svog novog rokovnika napisala je „Think creatively. Move with times“. Na pomisao o vremenu, u milisekundi baca pogled na „Omegu“ koja krasi njen levi zglob. Vreme radi za nju uprkos kilometrima koje treba preći. Blještava hauba njenog BMWa od mlečno srebrne boje poprima koralne boje neba. Ionako je navikla da uvek bude korak ispred a prestizanje sunca u jutarnjim časovima je postalo njen mali ritual. Miris kože u automobilu se meša sa njenim parfemom – čini joj se da je i svaka pora njene kože upila kapljice Ungaroove „Dive“ kojoj je verna već više od decenije.


Kao što je za „Vogue“  septembar issue  najviše očekivano, specijalno izdanje, tako je i njoj ovaj septembar presudan. Vreme je za nov početak, zapravo novu etapu u životu, koji je već prilično ispunjen a što je najvažnije utemeljen na tradicionalnim vrednostima i poverenju koje prožima odnose sa njoj najbitnijim ljudima.


Frank već svojim šmekerskim glasom pevuši „You make me feel so young...“. Hm, pa baš tako. Pomisao na onaj muški zagrljaj i nežno grebuckanje njegove brade i onaj pogled velikih plavih očiju, sa par sitnih bora... Otkad ga poznaje on se stalno smeje i evo, čini, da ona opet ima onih bezbrižnih 21. Obećala mu je ekskluzivnu vožnju gradskim ulicama. Stoprocentno je sigurna da će ga bez daha ostaviti i ova nova „petica“ i njena mala crna haljina. Još sa nje nije skinula „Carolina Herrera“ etiketu, čuvajući je za posebnu priliku. „Saint Laurent“ metalik jaknica i „Sergio Rossi“ sandale sa najtanjim kaiščićima biće najbolja podrška...
 Od oca je nasledila ljubav prema autombilima i oduvek je na njih gledala kao savremena umetnička dela čiji tvorci kao da prate sve one trendove koje propagiraju modni glossy magazini.



Savršeno tačna kao i svaki put. Iako ga vozi tek par dana, kao da se ona i njen automobil savršeno poznaju. Za nju je parkiranje ovog autombila budućnosti samo još par gracioznih pokreta. Krećući se ka stepenicama ultra modernog hotela, usput se diveći nestvarnoj kombinaciji čelika i stakla – dve sile toliko različite a toliko skladne – još jednom se okreće ka svom BMW. Jedan zrak sunca se upravo lomi preko sjajnog plavo-belog logoa; kao da joj je njen novi pratilac namignuo i dobacio „Just do your best, darling“. Biće da je upravo on odvezao u njenu svetlu budućnost. 

DISCLAIMER: I do not claim to own any of these photos. I will credit their sources if available. Powered by Blogger.


Нема коментара:

Постави коментар