2012/06/07

Kulturno.umetnička "torta" sa Višnjicom (nije greška:-)) na kraju

Najpre, hvala svima koji me podsećaju da treba da pišem blog, to jest da nastavim da ga pišem. Znam, znam... i ja zaista uživam u tome, stvarno želim da mu se posvetim, ali to vreme... stalno klizi nekud. Znam i to je fraza ali, na žalost, istinita. Srećom, pa polako lepe stvari dolaze na svoje mesto pa i nije šteta trošiti vreme na njih. Eto opravdanja :-))!
Oduvek sam volela da sastavljam neke hit liste; pomislilia sam da bi bilo zgodno navesti nekih desetak stvari koje su me oduševile ovih dana, ali ispostavilo se da ih je više... tako da će ovo biti jedna "asimetrična" top lista!
1. Odgledala sjajnu predstavu u Narodnom pozorištu, "Igrajući žrtvu". Jako interesantan komad, koji sam otkrila zahvaljujući mojoj Lepoj Jeleni, koja je maher da pronađe tako lepe (i kulturne) povode za naša druženja. Drži vam pažnju sve vreme, na momente urnebesno smešan, na momente jako gorak. Moj favorit je svakako maestralni Slobodan Beštić koga sam, kao dete, obožavala u "Metli bez drške". Šteta što ga ne viđamo češće u javnosti, ali se zato radujem premijeri "Henrija VI"...

2. Opet Lepa Jelena i ja. Ovog puta na proslavi njenog rođendana, onako, za našu dušu, u OUR Baru, uz "oldfashioned" koktele. Nije da se hvalim, ali je poklon bio na nivou: "I AM LOVE" by Žana Poliakov, broš by Remake i privezak sa sličicom dve starice koje se drže za ruke - prijatelji do kraja života.


3. Jedno modno druženje - promocija desetog broja fashion&art magazina FAAR. Još jedan povod za modna ćaskanja sa Valentinom, Anom, Ljubicom... kraće rečeno Les Mademoiselles. Sjajna revija vodećih srpskih dizajnera, fantastično okruženje manekena, kreatora, stilista, novinara... My World!

4. Moja nova miljenica je glumica Dragana Dabović. To što me oduševila u "Vojnoj akademiji"jeste bio samo  povod... a sad jedva čekam da vidim njene nove predstave, filmove... Prvi u nizu "želja" jeste fil"Skidanje" u kome igra glavnu ulogu. Ja sam je doživela kao pravu vilu, krhku, plavu, neizmerno zabavnu. Sjajna je i u ulozi modela, pogotovo u stajlingu by Ana Ljubinković&Remake. Meni više ne treba!


5. Otkrila sam i novi metod uživanja, onog pravog, baš hedonističkog... Ispijanje raznoraznih vina, u sjajnom društvu vrhunskih poznavalaca vina, cigara... Mesto "Pampour bar", a poslednje u nizu vino roze sa etiketom "Scalabrone". Što je najlepše, uživanje u rozeu ispratila divna priča o poreklu vina i imena koje nosi... samo ću reći da scalabrone predstavlja italijanskog Robin Huda...

6. Ako se neko pita šta da mi pokloni za rođendan, evo ideje :-)): Ogrlicu by Vesna Milošević, ELM Jewelry. Divne su sve! Masivne, upadljive, sa mnogo kristala, kameja, mašni od organdina a moj favorit je jedna sa zvezdama! PS Vidi sliku!

7. Otkrila sam i jedno super mestašce za super frizure - salon URBAI, Dalmatinska 72 i sjajna devojka Milica koja mi je napravila gorgeous spiralne loknice, onakve kakve nose Viktorijini anđeli.

8. Častila sam sebe fenomenalnom knjigom The Che - Handbook by Hilda Bario. Super format i mnogo fotografija! Retkost&dragocenost a moja biblioteka posvećena Guevari raste...


9. Moj novi IT item u fashion konotaciji jeste color block haljina, u crno/neon malina boji. Ide super i uz potpetice i baletanke, i za dan i za noć... Kratka prilično :-))), ali je obožavam.

10. Čeka me jedan novi projekat, iako nema veze sa modom i novinarstvom, ipak mu se jako radujem. Pogotovo što radim za i sa bliskim prijateljima - koliko čovek ima energije kad radi nešto što je njemu dragoj osobi važno! Da se ne ureknem, nadam se da će biti mnogo interesantnog posla, ionako mi je jedna divna devojka nedavno rekla da bih bila sjajan PR... Onda...

11. Vraćamo se kulturno.umeničkim događajima. Nikud bez Lepe Jelene. Svečano otvaranje Belgrade Design Weeka, u Narodnoj biblioteci Srbije. Fenomenalan prostor, mnoštvo kreativnih ljudi, ideje iskaču same od sebe, eksponati koje bih rado posedovala... i kao "začin" revija Jelene Stefanović - moderni, udobni i Chic komadi, nosivi... Jedna suknja sa asimetričnim krajevima mi se opasno dopala!


12. Komplimenti prijatelja koji je svrstan u Top 10 "Cosmomen"-ova se računaju duplo. Čovek prosto ulepša dan izjavom da izgledam kao devojčica :-)) i razmenom pesama Emeli Sande.

13. Još sabiram utiske i skupljam komplimente sa svadbe jedne od snajboljih drugarica. Koliko sam se dobro provela (dva dana igrajući bez prestanka na štiklama od 12, odnosno 15 cm, svedoči i link na mom zidu - Dejan Petrović - "Vrtlog". Ja, koja ne volim trubače????

14. Slatko sam se ismejala prisećajući se nekih starih dobrih vremena sa mojim "dobrim i poštenim" Duletom, koji je svojevremeno imao zadatak da pamti kome se sve sviđam u kraju. Konstatovasmo da je trebalo da se zaljubim u dečka koji zbog prezimena nosi nadimak po imenu jedne slatko.kisele voćke...:-)) I on je kao ta Višnjica koja nedostaje.... no dobro, to su ipak uspomene, mnogo lepe... Za dalje videćemo... ako Dule kaže neku lepu reč.... :-))))

5 коментара:

  1. Draga moja,evo od jedne mademoiselle cestitka za prvi post i Bravo za prijatelje koji su te ubedili da konacnoo pocnes da ga vodis:)!da uzivas u blogu kao sto svi mi predani blogeri uzivamo,jer samim tim,zadovoljstvo je onda zajednicko!!Cin Cin draga sto bi rekli Italijani pa da imamo jos mnogo,mnogo kulturnih divnih dana i noci;)

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala draga moja belle mademoiselLe! Tvoja podrska mi punooooo znaci, i evo obecavam da cu biti revnosnija i da cemo svakako imati jos mnogo divnih povoda za druzenja i pisanje bloga! :-*****

    ОдговориИзбриши
  3. Bubi, stvarno treba ovo cesce da radis! :) I ja sam se pitala zasto ne pises ovde ali, ako ces se vec "popraviti" po tom pitanju onda super! :P :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Lepa moja bas mi je drago da ti se dopada! Hocu da pisem, hocu stvarno!!! Hvala ti puno na podrsci! Poljubac!!

      Избриши
    2. Secam se Visnje :))) I tog vremena " iz kafica" :)Eto i mene si podsetila na to vreme :)

      Избриши