2012/07/19

San jedne lutke



Ima li šta lepše nego imati divne prijatelje koji vam, najpre svojim prisustvom, obogate život, a onda i uvedu u neke nove svetove? Moja draga Miss V je "kriva" što sam se susrela sa stvaralaštvom Ulyane Sergeenko. A oduševljenje je došlo sasvim prirodno…
Reč je zaista o posebnoj lutkolikoj dami, nesvakidašnjoj i drugačijoj, koja polako, ali sigurno gradi svoju imperiju, gde drugde nego u Parizu... koji kao da je baš nju čekao.


Ulyana ima 32 godine, dvoje dečice, udata je za ruskog milionera... Prava bajka, koje ipak ne bi bilo, da ova “živa lutka” nije sledila svoje snove. Iako je završila Filološki fakultet, ostala je verna svojim snovima iz detinjstva i odlučila da zauzme svoje mesto u svetu mode.


Lepa Ruskinja je dizajner, stilista, fotograf, modni bloger, dok se modelingom bavila kao jako mlada i to samo u Sankt Petersburgu. Njeni roditelji nisu bili oduševljeni idejom da im ćerka bude model te joj nisu dopustili da putuje u inostranstvo kako bi radila sa najpoznatijim modnim fotografima, kreatorima. Danas je, kako kaže, srećna zbog toga, iako je svojevremeno patila zbog njihove odluke. 


Prvi susret sa modom desio se u detinjstvu; baka je šila haljinice za Ulyanu, a ova je i kao jako mala pokazivala interesovanje zta krpice i ostale sitnice. Prkosila je učiteljima u školi noseći zanimljivu, drugačiju odeću, umesto klasičnih uniformi.
Danas ne možete da je ne zapazite. Jedinstvena lepota, besprekoran stil, savršena figura i zadivljujuća gracioznost. Ona zapravo i ne hoda, nego lebdi. Njen stil je kombinacija ruske mode iz 19og veka i 50ih godina prošlog stoleća. Njen zaštitni znak su midi i maksi suknje, koje kombinuje sa jednostavnim topovima, uz neizbežan crveni karmin. A baš te raskošne suknje, sa printom, bile su nešto zbog čega su je pre samo dve godine njeni sugrađani ismevali. Danas je sve više onih koji žele da u potpunosti iskopiraju njen stil. Ona je uvek drugačija i odevena po posebno odabranoj temi.


Njeni favoriti su Dolce&Gabanna, Raf Simons, John Galliano. Voli da kupuje unikatne komade (koje niko drugi neće) i često je možemo videti u MC Queenovim cipelama sa šeširom Philipa Traceya.
Ulyana se nedavno preselila u Pariz gde je fotografi naprosto opsedaju, za razliku od Moskve gde njen rad još uvek nije priznat koliko i u gradu svetlosti.
Na nedavno održanom pariskom Fashion Weeku prikazala je svoju Couture kolekciju inspirisanu upravo ruskom istorijom i tradicijom.


Obzirom da Rusija ima jako bogatu zaostavštinu, koju ona želi da prikaže ostatku sveta, smatra da je ovo najbolji i najveći izvor novih ideja. Mišljenja je da je ta “ruska bajka” priča bez kraja.
Za prikazanu kolekciju, Ulyana je dobila jako dobre kritike, što joj je dalo snagu i inspiraciju za mnoštvo narednih projekata.
Koliko je zaljubljena u svoj posao svedoči i činjenica da ume i po čitav dan da provede u svom ateljeu. Kaže da je potpuno zadovoljna i srećna žena.








Нема коментара:

Постави коментар