2012/10/21

Those men...


Neko bi mogao reći – konačno! Evo i jednog posta posvećenog muškarcima. Ali ne očekujte ništa stereotipno. Neće biti ničeg u stilu „Ma svi su isti“. To od mene nećete čuti nikad, jer jednostavno „previše volim muškarce“ , što na neki način potkrepljuje ćinjenicu da im nekad i previše tolerišem, da ih previše opravdavam, da ih previše razumem... Ipak, nekako je muški svet bio taj koji je učinio da shvatim neke velike životne istine, da se rešim nekih zabluda, naučim mnogo toga o sebi samoj. U ovom postu će biti reči o nekoliko mojih prijatelja, za koje mogu da kažem da sam ponosna što ih znam. Suština je u tome da je svaki od njih obogatio moj život na sebi svojstven način i da se u njihovom društvu zaista osećam posebno, cenjeno i poštovano. Jeste, ja verujem da postoje muško-ženska prijateljstva, odnosno možda malo više verujem u to da je moguće suzbiti neke emocije koje se, naravno, mogu javiti, a sve zarad očuvanja jednog lepog, pravog prijateljstva. Naravno, kada se sumiraju kvaliteti svih ovih dragih ljudi, mogu se tu nazreti i osobine na koje „padam“, kad su u pitanju „ne-prijateljske“  veze. J


Osoba B – imam oko J za buduće velike zvezde, pa ga zapazih već u prvoj epizodi popularne serije. Onda postadosmo friends na FB i već tada me potpuno kupio svojom neposrednošću i spremnošću za šalu. Po mom mišljenju, ako neko ne razume vašu duhovitost i šale, onda neće ni bilo šta drugo. Najpre moram da istaknem da je dečko neverovatno lep (a ja veliki esteta J ),čak umem često i da kažem da je najlepši muškarac koga znam. Nešto kao protoptip idealnog lepotana  - crna kosa, zelenkaste oči, neodoljiv osmeh, pogled nestašnog dečaka. On je neko u čijim ćete pričama uživati, koji će se čas posla setiti milion svojih nestašluka, neko ko bi mogao da bude i opasan zavodnik i slatki dečko iz kraja. Vaspitan u tradicionalnom duhu sa vrednostima koje i danas poštuje, iskren i realan; neko ko ume nesebično da pomogne i neko na koga ne mogu da se naljutim kad mi kaže da je Severinina pesma „Tridesete“ pisana za mene. Nekako smo postali drugari kao da se znamo čitavog života, a kad ga sretnem ne mogu da ne pomislim kako bih ga izgrlila! (ne ide da kažem kao ljubimca J )


Osoba V – moja modna ikona; muškarac sa najviše stila. Kad vam taj udeli kompliment, to mu dođe kao da vam je to rekao Karl Lagerfeld lično. Čovek jednostavno ne ume da omane kad je oblačenje u pitanju. Ono što bi većini kao urbanih muškaraca bilo nepoijmljivo za obući, on ume savršeno dobro da iskombinuje i da ne izgubi ništa od svoje muževnosti. Pritajeni trendseter i umiljati zavodnik. Podrazumeva se da je lep, biće dovoljno ako kažem da je Bradley Cooper u stvari njegov dvojnik. On uživa u svojoj mladosti i slobodi, beskrajno je duhovito šarmantan i samo mu treba prići onako kako se prilazi jednom lavu. Savršen prijatelj za posećivanje raznih fensi žurki, savršen modni sagovornik, moj najbolji snabdevač najnovijim hitovima house-a. Popravlja raspoloženje u trenutku.


Osoba N – moj James Bond. Čovek tako izgleda da već na prvi pogled možete da ga zamislite u smokingu i sa čašom šampanjca. Umetnik, arhitekta, biće sa savršeno izbrušenim manirima. Poznavalac lepih stvari, avanturista; svestan svojih kvaliteta koje suptilno plasira, skroman, dečački šarmantan. On je divan sagovorik za priče o umetnosti, o „ozbiljnim temama“, o nekim sasvim običnim stvarima. U njegovom društvu nemoguće je ne osećati se kao dama, sa velikim D. On sa radošću deteta prihvata život i sve što on donosi. Šta reći o prijatelju koji se smrzavao „grleći“ Ajfelovu kulu, specijalno za mene? Kaže, nije mogao a da mi ne ispuni tu želju. On mi je i udelio jedan od najleših komplimenata u životu – da sam pre svega dostojanstvena.


Osoba I –moj idol. A zašto idol? Zato što je jako mlad uspeo da „pokrije“ sve važne životne segmente, od koji bih ja izdvojila porodicu i karijeru. Ambiciozan, vredan, poseduje konstantnu želju za usavršavanjem u svim oblastima. Svestran, jako pametan, surovi profesionalac. Njegovo radno vreme traje  24/7 sati i pri tom uspeva da bude dobar otac, suprug, brat, sin. Čovek ima takvu energiju i pristup svemu što radi da čim ga vidim online posle ponoći, kažem sebi, gde si ti pošla? Vraćaj se da radiš. Njegove komplimente i pohvale prihvatam sa snažnim osećanjem ponosa i časti. Jednostavno, on na mene utiče tako motivišuće da se stalno takmičim sama sa sobom i trudim da budem što bolja. S druge strane, on ume da definiše tu finu granicu tako da nikad jedno drugom ne upadamo u strogu privatnost, po sistemu, što treba da znaš, reći ću ti i sam. Uvek iskren prema meni, još me i spasio jednom jedne emotivne propasti, koliko je mogao. Za poštovanje. Kad smo kod te kategorije, kako da ne cenim čoveka koji se prema meni odnosi sa uvažavanjem (pogotovo u poslovnom smislu) i velikim poštovanjem, koje je toliko da u mom prisustvu čak neće ni da opsuje. Kad na sve ovo dodamo i njegov neosporni šarm, duhovitost zemunskih šmekera, kako da mi ne bude idol?
Osoba D – gospodin čovek. Posebna figura među mojim prijateljima. Pomorski background nadgrađen hedonizmom kao životnim stilom. Njegov teren su vina. Šampanjac omiljeno piće. Bocu vina starog 50 godina otvara u sred običnog dana, ne čekajući tamo neku posebnu priliku. Svaki dan je dan za uživanje – u vinu, hrani, lepom društvu. Svaka njegova priča, a naročito one vinske, zvuči lepše od bilo koje bajke. On je priča odmerenim, melodičnim tonom, sa toliko ljubavi, da pomislite da je vino nešto najvažnije na svetu. Jako šarmantan, savršenih manira, on je neko ko mi svaki put iznova potvrdi moju teoriju da žena mora da bude dama. Takav put u današnjem svet nije lak, ali je osećaj lepši. Sat vremena provedenih u društvu ovog čoveka, čini da se osećate kao pripadnik francuske aristokratije sa dvora Luja XIV, rodi se odnekud neka nova energija, polet, životna radost. Pa, malo li je?


Ove ljude smatram svojim ekskluzivnim prijateljima. I zato se tako prema njima i odnosim. Želim da ih sačuvam za ceo život. Kao one najvrednije dragulje. Oni čine da se ja osećam bolje i da budem bolja. 
PS- fotke imaju ulogu asocijacija, i red je namerno promenjen:-)!

blic.rs - screencrave.com - ajb007.co.uk - entourist.net - lancegold.blogspot.com

5 коментара:

  1. Odmah da se ogradim, ovo je samo delić mog bogatstva koji čine prijatelji... u narednim postovima, sledećih top :-)!

    ОдговориИзбриши
  2. Citajuci o osobi B pomislih na glumca sa slike br. 4. :D
    Iskreno, svi ovi 'tvoji' muskarci deluju tako nestvarno, ali dopusticu sebi taj luksuz da poverujem da postoje. ;)
    Salu na stranu, neizmerno si srecna sto imas ovakve prijatelje, cuvaj ih i neka oni cuvaju tebe!

    Sanela sa http://sparklyget.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Majo, hvala puno što pratiš ove moje spisateljske poduhvate! :-) A osoba B...pa :-)) pssst :-).
      Ja se nadam da ih i drugi doživljavaju kao ja... ovo je ipak sve iz mog ugla :-)a to da sam srećna, jesam, prijatelji su stvarno najveće bogatstvo!

      Избриши
  3. Uvek cujem kako muskarac kaze-volim fudbal,kafane, zene.. Retko kad se zena izjasni da voli muskarce.. Bar u mom okruzenju.. I bas mi je prijalo kad sam procitala pocetak tvog posta:)

    nakitmajasavic.blogspot.com

    ОдговориИзбриши