2013/01/25

Jewel of style


Za sve je kriv crveni karmin! Objasniću! Tražeći fotografije žena kojima ova boja na usnama najbolje pristaje, nije bilo šanse da ne naletim na fotografije Kate Bosworth. Pomislih, zašto se nisam ranije bavila njenim likom i delom? Možda malo više likom jer je ova devojka tj. njen stil prava riznica inspiracije.
Naravno da joj sve sjajno stoji kad ima izrazito vitku liniju; podsetila me na one papirnate lutkice koje sam godinama oblačila (uf, kakva je to zanimacija bila!). Sam način na koji Kate pozira, onako poput devojčica, naizgled nespretno rastavljenih nogu, izbačenih kukova,  a opet tako prirodno i spontano, odaje utisak da je reč o sasvim običnoj devojci, svesnoj svojih kvaliteta, bez potrebe da išta naglašava ili da „glumi“. To je ona - takva kakva jeste - svoja, pomalo drugačija, prefinjeno lepa i uvek nasmejana.
A stil? Sve samo ne klasično, ali opet nikako ni previše avangardno. Svedeniji, ali neobičniji krojevi, mnogo pastelnih boja, igranje sa uzorcima i materijalima i uvek zanimljiva obuća. U dve reči – ja bih ga definisala kao Fresh&Cool (and a bit of contemporary/classic glam).
Stiče se utisak da tu nema mnogo filozofije – jedan komad, pa drugi, a svaki tako nekako prirodno nastavi i dopuni započetu priču. Slojevito, ali ne zatrpano. „Ništa ni sa čim ne ide“ daje savršeni sklad. Kate je i hrabra i odvažna u modnom smislu; rado nosi revijske modele koji na njoj dobijaju neki novi izgled. Što je jako važno – ne preteruje nikad, ni u čemu, ni sa čim! Kod nje je manje ipak više.
Ona poseduje tu neku gracioznost svojstvenu Grace Kelly i divama prve polovine dvadesetog veka i nosi je na krajnje nenametljiv i „lagan“ način. Oblači se „po osećaju“ da bi se i sama dobro osećala u krpicama koje nosi. Naravno da nije imuna na nove modne tendencije – ali ona jednostavno nosi taj modni gen u sebi. Ja iskreno verujem da se ljudi s tim rode i da ga vremenom samo „bruse“... ne da se to naučiti tek tako ili kupiti... 

Casual & so chic

Nove tendencije i fenomenalna obuća

Second skin - super sweet & sexy

Urbana elegancija - nova klasika

Kako casual komadi mogu skupa izgledati super trendi...

Najglam T-shirt look EVER

Le chic tres pratique

Diva from the future

Forma, boja, sandale - LOVE IT ALL!

Favorit - oversized kaput (boja diiiivna) super skinny pantalone i "špic" salonke. Ultra glam street style

Нема коментара:

Постави коментар