2013/07/03

Sloboda sačinjena od karnera


Na pomen džipsi suknje, mnogima je prva asocijacija izgled Dženifer Lopez u spotu za pesmu „Ain't it funny“. OK, može i tako - leto, zabava na otvorenom, sjajna muzika, ples do zore i mnogo svega na sebi.
Gde još onda možemo poneti jednu ovakvu suknju, koja, bez sumnje, odoleva prolaznosti trendova i jedan je od omiljenih komada, koji skoro svaka žena ima u svom ormaru?
Mnoštvo karnera, različitih tkanina u većim količinama, kombinacije neobičnih printova – priznaćete, ako ne radite u nekoj modnoj redakciji, već banci ili sličnom mestu, i nije najbolja opcija za odlazak u kancelariju. Klasična elegancija i „ozbiljnost“ nisu prave reči kojima bismo je mogli opisati. Ipak, to ne znači da je, uz adekvatno odabrane detalje, ne možemo poneti na više načina. Idealna je za odlazak u šetnju, kupovinu, na koktele u baru na obali...


Preporučuje se da ovakvu suknju nosite uz ravne sandale ili papuče, eventualno neke drvene platforme sa masivnijom potpeticom. Najbolje je kad joj dužina seže do poda, pa se pomalo „nehajno“ i vuče po istom. Klasične salonke nisu najsrećnije rešenje. I sama obuća treba da asocira na radoznalost, maštovitost, nesputanost, slobodu... baš kao što je to slučaj i sa jednom ovakvom džipsi kreacijom. Kaišići, perlice, čak i mega-popularne nitne i bodlje mogu biti odličan izbor.
Nakit je svakako dobrodošao, bilo da se opredelite za nizove perli i lančića ili onaj minimalističkog dizajna, u vidu komada blještavog metala. Viseće naućnice inspirisane Meksikom ili afričkom umetnošću su takođe pametno rešenje.


Nećete pogrešiti ako uz ovakvu suknju obučete jednobojnu majicu ili top. To vam svakako daje više prostora da eksperimentišete (i dobro, pomalo preterate) sa nakitom. Kako se to već kaže, „kad zahladni“ preko možete obući kratku jaknu od džinsa ilimini varijantu jedne prave bajkerske.
U skladu sa trendovima koje nalaže sezona proleće/leto 2013, a figura vam to dozvoljava, ovu suknju možete kombinovati i sa kratkim topom koji otkriva stomak (naravno, potražite onaj jednostavnijeg kroja i sa odsustvom raznoraznih printova – duhoviti natpisi su dozvoljeni!) Uz nešto veću količinu upadljivog nakita, možete izgledati jako glamurozno, ali nikako neprimereno dnevnim prilikama.


Neformalni ali šik izgled, postićićete ukoliko vašu suknju miljenicu ponesete u kombinaciji sa šljampavim, „rustičnim“ džemperom, koji spada i otkriva bar jedno rame. Sveže, atraktivno i hrabro!
„Muška“ košulja, uvezana u čvor ili utegnuta kaišem, takođe je jedan od dobrih poteza. Jednostavno, iznenađujuće drugačiji.

Nećemo preskočiti ni čuveno žensko pitanje: „A šta ću s kosom?“ Paaa, skoro ništa! Frizura treba da izgleda kao da se uopšte niste trudili – tek oprana, prosušena, malo doterana prstima, divlje prirodna. Možete dodati i neku zanimljivu ukosnicu, uvezati je maramom u rep. Ona treba da upotpunjuje i prati vaš izgled koji znači uživanje u svojoj ličnosti i slobodi da budete to što jeste.

Нема коментара:

Постави коментар