2013/06/28

Projekat DOBAR ŽIVOT

Još jedna najava joć jedne lepe stvari koja se dešava i gde sam takoše dobila svoje mesto! Pokrenut je novi portal "Dobar život" koji se bavi kulturom i umetnošću življenja. Meni draga Natalija Dević, poverila mi je dve rubrike: intervju nedelje i modnu, koju sam ja krstila "Na pisti". Okupila je sjajnu ekipu eminentnih saradnika, pa mi je utoliko veće zadovoljstvo što sam se našla među svima njima; tu je najpre sama Natalija, zatim Duška Jovanić, koju obožavam, Gorčin Stojanović, Nenad Velikčković i mnogi drugi. Tek smo startovali, a ideja ima na pretek. Veliki izazov i divna prilika! Evo i prvog teksta koji je objavljen prošle nedelje. 

Nove šezdesete - Rachel Zoe s/s 2013
Atraktivna plavuša uvek besprekorno obučena, žena koja modu poznaje od A do Z, Rachel Zoe, odavno nije samo stilistkinja poznatih. Ispijanje šampanjca sa pripadnicama svetskog jet seta, od kojih je napravila modne ikone, uveliko je prevazišla. Prezentacije kolekcija sa njenim potpisom spadaju u najiščekivanije modne događaje sezone.



Zlatna pravila pametnog kombinovanja odeće i aksesoara, uz konstantnu vernost takozvanom bohemian stilu, primenjuje i na pisti i van nje. Za sezonu proleće leto 2013 svemu tome je pridodala i inspiraciju likom Jane Birkin. Kako Rachel vidi ženu ovog leta – kao otmenu damu, classy i cool u isto vreme; kao ženu koja je sebi na prvom mestu, koja ume da uživa u luksuzu, bez potrebe da to naglašava napadnim detaljima. Ono što nazivamo esencijalnim  detaljima kad je leto u pitanju, dizajnerka je majstorski uklopila u moderne kombinacije ležernog izgleda ali sa obaveznim „štosnim“ detaljem. Šeširi sa velikim obodom, predimenzionirane naočare, duge haljine, transparentni kombinezoni, uz nezaobilazan atraktivan nakit i torbe, čine okosnicu kolekcije.


Boho elegancija, sa šmekerskim stavom, dočarana je kroz odela – fino ukrojene sakoe i široke pantalone. Počast večnom klasiku, crno-beloj kombinaciji, odata je kroz haljine inspirisane 60-im i lepršave haljine sa paspulima u kontrastnoj ne-boji. Rachel je sasvim spontano provukla i boje koje su u trendu – mint, maslinasto zelena, narandžasta, bebi-roze. Transparentno, slojevito, sa maštovitim kombinovanjem mat-sjajno i muževno-ženstveno, samo pokazuje da ova svestrana umetnica dobro zna šta radi  i da svaka njena kolekcija predstavlja izraz njenog umeća povezivanja različitih znanja u savršenu celinu. Uz to, svaki od komada zasigurno neće „igrati samo jedno leto“ , obzirom da predstavlja rezultat igre večne klasike sa aktuelnim trendovima.


Verovatno inspirisana mondenskim životom, gde ne možete baš uvek da stignete da se presvučete idući sa neformalne koktel zabave na otmenu večeru, osmislila je odevne predmete sa kojima ćete uz vrlo malo truda moći da se transformišete u skladu sa prilikom. Duga suknja od trikotaže u kombinaciji sa svetlucavim topom će uz baletanke biti idealna za dnevno uživanje, dok uz visoke potpetice postaje savršena za blistanje na nekoj svečanosti.


Ako vas u sred zabave hitno pozovu na poslovni satanak, preko svoje lepršave haljine odenite sako, stavite kaiš preko i pokažite svima da ste žena koja se sjajno snalazi, i u modi i u poslu i životu. Taj isti sako možete poneti i uz iscepan džins, dok ćete u haljini bajkerskim čizmama izgledati kao otmena buntovnica.
Kao što vrhunski poznavaoci vina znaju da kažu da nijednu bocu (ma koliko skupa i posebna bila) ne treba čuvati za neku posebnu priliku, jer svaki dan može biti upravo takav – poseban, tako i Rachel ne izbegava svetlucave tkanine u dnevnim varijantama. Blještavost šljokica nalik krljuštima fino je „zamaskirala“ jednostavnim, ležernim formama, svedenih linija. One su tu da naglase „visoko poreklo“ odnosno životni stil savremene žene koja uživa u tome što jeste i onome što nosi. I baš jedna takva, ume da od svakog trenutka napravi posebnu priliku, samo ako to poželi.


Fotografije – www. style.com/fashion shows

Нема коментара:

Постави коментар