2013/07/11

Wine Mondays


Krug  je oduvek bio moj omiljeni geometrijski oblik. Crta se u jednom, elegantnom potezu, nalik pirueti, savršen, čist i jednostavan. Jedanak sa svih strana. Besprekoran. Tako je i jedan “Krug” postao moje favorit (mogu reći i standardno) mesto za odmor i uživanje ponedeljkom; da se lepo zaokruži vikend i od najomraženijeg dana u nedelji napravimo najomiljeniji. I to ne bilo kakav, već  (super) wine Monday!!
Ko stigne, može da zauzme svoje mesto u “Krugu” (tamo gde su svi jednaki!) već u 17h, kad zabava počinje, ali kad god dođete, došli ste u pravo vreme.


U fokusu zbivanja jesu promocije vina ali i novog vida vinskih druženja u jednom nesvakidašnjem ambijentu (za sve je kriv Wine Jam), gde možete opušteno da se zavalite u one udobne jastuke, prošetate nove japanke, zapalite kubansku cigaru, gricnete koji komad sira, ponesete neku bocu kući , upoznate sjajne ljude, saznate štošta novo… čist hedonizam u urbanom ruhu, na sred asfalta Savamale. Izađete bogatiji za jednu novu stranu života. Prosto vas zarazi.


Svi uslovi za upoznavanje sa vinarijama, vinima, vinarima i vinoljupcima – ispunjeni. Approved! Atmosfera “porodična”, “komšijska”, “skupila se ekipa iz kraja” – kao da se nalazite u zajedničkom dvorištu, gde su se neki cool ljudi dosetili da naprave nešto drugačije i gde su svi dobrodošli. Meni su tamo svi “moji”. Vrlo brzo se pod tim svetiljkama u obliku papirnih fišeka, s pogledom na most i reku, u ritmu sjajne muzike, prepozna neprocenjiv osećaj pripadanja i zajedništva… sve u krugu.


Ovde vreme kao da je stalo ili vam se čini da ga imate beskonačno. Sat ovde još nije izmišljen, a vreme se meri čašama vina. Znate zašto ste došli ali ne vidite nijedan razlog zašto biste trebali da krenete kući.
*Wine Mondays su savršena verzija „karantina“  i priprema za novi Wine Jam festival, koji će se održati u četvrtak, 18og jula, u letnjem  Bitefu, s početkom od 20h. Ovaj, drugi po redu, biće obojen u roze. Drink pink. Lepršav, lagan, svež, možda malo i romantičan, pravi letnji; asocira na maline, sjaj za usne, poljubac, rosu na ružinim laticama, na flert... i nije samo za devojčice J.

 A još to roze ima taj francuski l’accent.  Savršeno. Svet je lepši kad ga gledate rose!
Sličice  by Wine  Jam


Нема коментара:

Постави коментар