2013/04/11

NeWave PROJECT:Sjajan,novi talas započeo je svoj put na jednom super mestu.  Jako interesantan i inspirativan New Wave Project večeras je imao svoj preview u Supermarketu. Miša Obradović, kao mentor, i Kristijan Vojinović, kao producent, uz odličan tim saradnika, realizovali su ovaj projekat kao vid inovativne promocije mladih, modnih fotografa. 


Suština čitave ideje je da će radovi izabranih 11 umetnika u naredna tri meseca živeti u vozilima gradskog saobraćaja. Jednostavno rečeno, spojili su lepo i korisno. Radove ovih talentovanih stvaralaca videće veliki broj ljudi, a zaista nema boljeg načina da se“oplemeni“ tih nekoliko desetina minuta ili više, provedenih u večito „prepunom-ljudi -i –tenzije“ prevozu. Lepota će spasiti svet, sećate se? Ja iz inata i principa verujem da je tako, a dodatno su me večeras uverili i Aida Hajdarević, Bojan Janjić, Danilo Anđus, Dolores Juhas, Dragan Klem, Dušan Milenković, Kosta Đuraković, Marijana Gligić, Marko Arsić, Marko Prelić i Nemanja Knežević.

 Njih 11, mladih fotografa, željnih dokazivanja i menjanja sveta na bolje, svako na svoj način, su odgovorili na zadate teme i uradili modne editorijale koji imaju još jedan veliki kvalitet – svoj doprinos su dali domaći mladi kreatori i brendovi. Izuzetno lepa prilika za sve, da pokažu šta znaju i steknu dragoceno iskustvo, a mi ostali da uživamo.


Videli smo ladies of new age, nove modne ikone, sjajnu ilustraciju svih slatkih opsesija, neke manje poznate ćoškove grada – „aksesoare“ koji ga čine IT mestom, lepotice „zalutale“ iz nekih prošlih decenija... Priča je ispričana, na najlepši način, u slikama.


U čast otvaranja izložbe, upriličen je mali“taman-po-meri“ koktel kome su prisustvovali svi oni koji nešto znače (u ) ovom projektu. Inspirativna i živopisna skupina mladih, originalnih, ostvarenih ljudi, sa jasno definisanim životnim stilom, interesovanjima, idejama i neiscrpnom energijom. Na tako nešto i fenomenalnu atmosferu je nemoguće ostati imun. Obzirom da sam sa čitavim projektom bila pred-upoznata J, to se dalo i naslutiti, videvši koliko su svi učesnici veliki profesionalci, sa koliko žara i želje pristupaju svakom detalju, što me posebno raduje, jer verujem da sve ono što je dobro i lepo (sa snažnim umetničkim doprinosom) jednostavno mora da zaživi i uspe. Od mene imaju jedno veliko BRAVO i jednu želju – da ovo postane tradicija i jedan od događaja-simbola Beograda & Srbije.

Za vizuelni identitet ovog posta zadužena je sjajna Jovana Tomašević. Veliko merci!


Нема коментара:

Постави коментар