2013/04/01

Sunday fashion highlights

Perwoll Fashion Week. Full time evening a la mode. Dan treći. Podnaslov ovog posta bi mogao da glasi - šta bih ja obukla od svega sinoć viđenog, a što svakako objedinjuje kvalitet u pogledu teme, dizajna, odabranih tkanina i izrade.

LEGEND WORLD WIDE



 Na početku, pravi "letnji, zlatni dan" na pisti. Legend je prikazao kolekciju za predstojeće leto koju bih ukratko definisala rečenicom "Izgledam dobro jer se dobro osećam". Ležerno, cool&chic, prijatno za oko i nošenje; kombinacije u kojima za ćete za tri minuta biti skockani za šetnju, ispijanje frapea u nekoj bašti, pa i da vam se desi da se zadržite napolju, ništa ne smeta da baš u tom džinsu, majici odskakućete do omiljenog mesta za noćne izlaske, pored reke. Na mojoj wish  listi su se našli mint skinny jeans, cropped jeans i neon kardigan (mala asocijacija na Marant), lančići oko struka i jedna duga prugasta haljina. Sve te boje, šarm, mladalački duh učinili su da ovu reviju doživim kao reinterpreataciju kultnog filma "Ljubav i moda", par desetina godina kasnije. Nedostajalo je samo da Đuza Stoljiković zapeva "Devojko mala". U remix verziji.






MARTINI VESTO by BOŠKO 

Boško je iz sezone u  sezonu sve bolji.  Videli smo ozbiljne trendsetere na pisti. Mada je meni već sa izlaskom prvog modela, kroz glavu prošlo: "Ovaj Boško kreira za mnogo dobre frajere...", iz jednostavnog razloga što mislim da čovek mora da "zasluži" da obuče pantalone sa cvetnim uzorkom u pastelnim nijansama. Sveže, sa primesama italijanskog šika, inovativno i hrabro, ispraćeno kvalitetnim tkaninama i izradom, kao i odličnim  stajlingom. Martini Vesto muškarac ume da se sa "mangupskom" lakoćom nosi sa činjenicom da izgleda kao zvezda najekskluzivnijeg modnog editorijala. Dodala bih i da je Vlada Vuksanović ubedljivo najbolji maneken ovog FW-a. Kad se pojavi, vidite samo njega, ali pri tom "ne zaklanja" ono što nosi. Utisak kompletan. Isto se može reći i za čitavu  kolekciju. Ozbiljan projekat. To je jednostavno to.





MILICA OPAČIĆ

Kada bi Miličine haljine imale ukus, to bi bio ukus  najfinijeg sladoleda u nekom ekskluzivnom restoranu, negde u  Kanu. Jako mi se dopala njena  ideja da kroz jednu  jasnu priču ženu prikaže kao sofisticiranu zavodnicu. Modeli odišu lakoćom, svežinom, fino upakovanim seksipilom. Zavođenje  u   otmenom stilu, korak po korak. Dopali su  mi se maštoviti krojevi, čiste linije kao  i boje i tkanine. Mint  i  vanila žuta su prvi "pik na draftu" za  summer coming soon. Kaiševi,  kao akcenat stava i karaktera koju jedna ovakva žena poseduje, su mi takođe privukli pažnju, a pošto se detalji itekako računaju :-), moram da pohvalim Milicu  i za odličan stajling, u smislu  odabira obuće. Nije pristala na kompromis "to su nam dali sponzori"već su se sve te visoke potpetice i kaiščići odlično uklopili uz ženstvene forme ispričane svilom. Pri tom, kad vidite Milicu, jasno vam je kakve žene  su njena  ciljna grupa. Devojka je ozbiljna motivacija manekenkama.  






ANA ŠEKULARAC

Ana, odlična, od A do Š. Kako reče jedna moja prijateljica, održala je lekciju kreatorima. Prepoznatljiva estetika, precizno osmišljen koncept, posvećenost i ozbiljnost očitana u svakom naboru, šavu. Ipak, od svih elemenata koje je prikazala u ovoj kolekciji, mene je kupila, prvenstveno, bogatstvom u teksturi. Jednostavno, j 'adore! Haljine imaju  taj efekat  ušuškanosti, na momente izgledaju  kao haute  couture komadi. Svedena paleta boja, nadgrađena bogatstvom u tkaninama i vrhunskom kroju. Haljina skulptura, remek delo. 




Foto BelgradeFashion Week

Нема коментара:

Постави коментар