2014/02/10

Jednostavno-lepa. Aqua MineralLepota će  spasiti svet – jedna od meni omljenih rečenica, kojom se negde vodim kroz život i koja objašnjava moj pogled na svet. U prilog tome ide i moja teorija da je žena najlepša onog trenutka kad izađe iz kupatila, makar i mokre kose, čista, sveža, prirodno lepa – slobodna od svih „dodataka“ koji ono što je ona često mogu da zaklone. Glasam za lepo i prirodno.
Zato mi se jako dopala ideja da isprobam neke od preparata kozmetičke kuće Aqua  Mineral, baš zbog toga što se takođe vode tim „prirodnim“ putem i što u isto vreme pružaju pravi luksuz u kućnoj atmosferi. Nije baš ni lako uvek biti „lep“ ali sam vrlo brzo uvidela da njihovi preparati pokazuju svoje dejstvo za jako kratko vreme.


Prvi susret se desio na njihovom štandu u TC Ušće. Pažnju najpre privlače elegantna i glamurozna pakovanja, u plavičastim i zlatnim tonovima, decentno osmišljen dizajn. Ljubazne promoterke su se potrudile da i tih desetak minuta pametno  iskoristimo, pa su mi uradile brzi piling ruku, usput otkrivajući tajne ove luksuzne kozmetike.  Jedva sam čekala da stignem kući pa da mogu da otkrijem kakve sve blagodeti pruža njihov Professional Nail Kit, set namenjen nezi ruku, noktiju i čiitavog tela. Vreme romantičniih i svih ostalih praznika dolazi, a ja sam svoj poklon već dobila. J Bez obzira na povod i priliku, uvek pametan izbor.
Elegantna kutija crne boje, poprskana zlatnim kapljicama krije u sebi losion za negu ruku i čitavog tela, turpiju za oblikovanje i turpiju  za poliranje noktiju, kao  i ulje za zanoktice.


Svi preparati rađeni su na bazi minerala iz Mrtvog  mora, bez parabena  i sulfata. Obogaćeni su prirodnim uljima i aromatičnim biljnim ekstratima.  Paralelno sa prirodnim sastojcima primenjuju se dostignuća  najsavremenije tehnologije. Akcenat je na primeni sposobnosti kože da se oporavi i obnavlja, pomažući joj tako da bude i ostane zdrava, sveža i blistava.


Losion za telo se vrlo brzo nanosi, lako upija ostavljajući baršunasto meku kožu, sa mirisom koji mene podseća na miris jasmina, orijenta u suptilnom izdanju. Raskošan, ali opet ne težak. Dovoljno opojan za glam efekat koji neće poništiti sve ostalo! Predviđam da će biti i pun  pogodak za letnje večeri! Slikovito  rečeno, osećaj je  kao da ste obukli svilenu haljinu. 


Turpija za oblikovanje noktiju je najpre zgodne veličine da je možete nositi svuda sa sobom. Abrazivna  površina je fine teksture, te nije agresivna  prema noktima. U 2-3 poteza  dobijate  željeni  oblik nokta.
Umesto klasičnog bezbojnog laka, sasvim dobro dođe i Aqua Mineral turpija za poliranje noktiju, jer je završni efekat baš kao da ste naneli prozirni lak. Nakon prvog koraka i ravnanja nokatne ploče (samo jednom u mesec dana) sledi među faza glačanja nokta pamučnom stranom turpije, dok je za sjajnu završnicu zadužen svileni deo. Lepi i negovani nokti za par minuta, i koja kap ulja za zanoktice. Koža  je vrlo brzo upije, te odmah možete da pružite ruku nekom bez bojazni da ćete ostaviti tragove J.


Kao neko ko s vremenom ne stoji najbolje J  i provede veći deo dana trčeći, ovo je bio pravi mali luksuz u instant varijanti. Nisu neophodne „kondicione“ pripreme da biste za malo odvojenog vremena dobili rezultate sa dugotrajnim efektom. Za malo izdvojenog dragocenog vremena učinili ste nešto lepo za sebe. Detalji se itekako računaju, za sveukupan (jako) dobar osećaj.